Markovo iskustvo pohađanja kursa engleskog jezika u Pertu

Markovo iskustvo pohađanja kursa engleskog jezika u Pertu

Ćao društvo! Moje ime je Marko i rođen sam u Aranđelovcu, gde sam i proveo veći deo života. Trenutno se nalazim u Australiji, konkretno u Pertu i iskoristiću priliku da podelim svoje iskustvo sa ovog zanimljivog putovanja, koje još uvek traje.

Markovo iskustvo pohađanja kursa engleskog jezika u Pertu

Interesovanja o zivotu u Australiji su se javila još početkom studija 2016-te godine, ali tada je to sve izgledalo kao neostvariv san. Oduvek su me privlačile daleke destinacije, ali na prvom mestu je uvek bila Australija. S’ obzirom na to da sam studije završio na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu, Australija se vremenom pokazala kao i najlogičnije rešenje za dalji razvoj karijere, budući da je ova zemlja vodeća u rudarskoj industriji.

Ali od ideje do realizacije put je dug i ne tako lak. U svemu tome ključnu ulogu imala je Elena i njen tim. Od samog početka, pa sve do kraja veoma profesionalni i odgovorni.

Shodno tome da sam osnovne i master studije završio u Beogradu, upis neke visoke skole ili Univerziteta nije bila opcija od samog početka. Po Eleninom savetu, što se kasnije pokazalo kao idealno rešenje, upisao sam studije engleskog jezika u trajanju od godinu dana. Upisao sam kurs Engleskog jezika u školi Perth International College of English (PICE). Sam upis je jako jednostavan jer vam nije potreban položen međunarodni test engleskog jezika (IELTS ili TOEFL).

Markovo iskustvo pohađanja kursa engleskog jezika u Pertu - Plaza

Škola je počela 20-og juna 2022 godine i još uvek traje. Zaista nije naporno i u školi se osećam kao kod kuće. Zaposleni su veoma ljubazni i uvek spremni da pomognu. Od kolega iz škole, koji su u Australiju došli zbog daljih studija, saznao sam da veliki broj univerziteta u Zapadnoj Australiji priznaje PICE sertifikat kao ekvivalent IELTS-u ili TOEFL-u prilikom upisa.

To je dodatni benefit ove škole, jer u startu imate jedan izdatak manje, jer ne morate plaćati polaganje nekog od međunarodnih testova. Kao što sam u prethodnim rečenicama pomenuo, u Australiju sam došao u junu prošle godine. To I nije baš najbolji trenutak za dolazak, jer za razliku od naše klime, ovde u junu počinje zima. Na moje veliko izneneđenje, zimi je veoma hladno, tako da ako se odlučite za dolazak u slično vreme kao I ja, obavezno ponesite zimsku garderobu.

Kao i svaki početak, ni ovaj nije bio lak. Dolazak u novu zemlju, upoznavanje sa novom kulturom, sticanje novih prijatelja i celokupo prilagodjavanje na novu sredinu iziskuje par meseci. Evo sada, nakon 11 meseci u Australiji, mogu reći da sam se adaptirao. Pronašao sam posao u struci i trenutno radim kao inženjer na najvećem projektu u Zapadnoj Australiji i nadam se skorijem prelasku sa studentske na radnu vizu. Plan mi je, za sada, da ostanem u Pertu i da ovde razvijam svoju karijeru.

Markovo iskustvo pohađanja kursa engleskog jezika u Pertu - Posao

Pored velikog obima posla koji je na raspolaganju, Pert je definitivno i jedan od najlepših gradova Australije. Ukoliko tražite grad sa najlepšim plažama i parkovima, onda je Pert pravi izbor. Infrastruktura je na visokom nivou, tako da nikada nećete imati osećaj da živite u gradu od preko dva miliona stanovnika, jer gužve skoro da ne postoje.

Australija je definitivno zemlja mogućnosti. Ukoliko želite i verujete u sebe, ovde sigurno možete uspeti. Ovo je zemlja koja se suočava sa deficitom stručnih kadrova, jer je mali procenat mladih australijanaca koji se odlučuju na upis univerziteta i dalje školovanje. Vođen sopstvenim iskustvom, pouzdano znam da je tu naša šansa. Mogu slobodno reći da se nisam pokajao nakon odluke da se peselim u Pert.

Markovo iskustvo pohađanja kursa engleskog jezika u Pertu - Grad Pert

To je ukratko priča o mom putu. Za sam kraj bih vam samo dao jedan savet, a to je da nikada ne treba da se plašite promena, jer je to jedini način da vaš život učinite boljim.

Pozdrav i puno sreće!

Pozivnica za Future Fair 2023

Pozivamo Vas na sajam obrazovanja i stipendija "Future Fair”, koji će se održati u Beogradu 31. oktobra 2023 (utorak), u organizaciji agencije za studije u inostranstvu Future Option.
 
U fokusu ovogodišnjeg Future Fair sajma su zemlje engleskog govornog područja.
 
Na ovogodišnjem sajmu će se predstaviti veliki broj univerziteta i koledža, koji pokrivaju programe i oblasti studiranja kao sto su IT, inženjerstvo, obrazovanje, medicina, turizam i ugostiteljstvo, sport, dizajn, menadžment, pravo, poljoprivreda, ekonomija i druge.
 

Zašto treba da dođete na sajam?

  • Imaćete priliku da se upoznate sa predstavnicima obrazovnih institucija i da iz prve ruke saznate sve informacije o ponudama studijskih programa
  • Istražite širok spektar dostupnih stipendija
  • Saznaćete sve informacije o mogućnostima rada u toku studiranja i atraktivnim poslovnim prilikama nakon studija
  • Upoznaćete se sa procedurom i uslovima za upis i dobijanje vize
  • Imaćete mogućnost da čujete iskustva naših studenata koji studiraju u ovim zemljama


Svi posetioci sajma učestvuju u nagradnoj igri, u kojoj vas očekuju vredne nagrade, a glavna nagrada je avionska karta za Australiju.

Sačuvajte 31. oktobar u svom kalendaru za ovaj jedinstven događaj koji može da vam promeni život!

𝗕𝗘𝗢𝗚𝗥𝗔𝗗, Srbija
Datum: 31. oktobar 2023 (Utorak), 17:00 - 20:00
Mesto: Hotel Hyatt, Milentija Popovića 5, Novi Beograd
Besplatna registracija na linku: www.futureoption.net/sr/registraciona-forma-za-ucesnike-dogadjaj

Ulaz na sajam je besplatan, ali je registracija obavezna zbog ograničenog broja mesta.

* Nakon uspešne registracije, dobićete potvrdu na vaš email