Doktorske studije u Australiji

Doktorske studije u Australiji

Snaga australijskog istraživanja zasniva se na jedinstvenoj istoriji, geografiji i infrastrukturi zemlje. Kao student istraživačkog programa u Australiji imate priliku da proučavate materijale i koristite objekte koji jednostavno nisu dostupni bilo gde drugde u svetu. Na primer, morski biolozi imaju šansu da rade istraživanja na Velikom koralnom grebenu, ekolozi imaju mogućnost da rade na proučavanju izuzetnog biodiverziteta Australije, a istorija Australije i njenih naroda takođe pruža jedinstvene mogućnosti za studente iz humanističkih nauka, dok su živahni festivali i kulturni događaji u zemlji odlična inspiracija za rad u kreativnim umetnostima.

Istraživačke programe u Australiji možete da pohađate na dva nivoa, Master by Research i doktorske studije. Doktorske studije predstavljaju najviši stepen obrazovanja koje možete da steknete u Australiji.

Istraživački programi su bazirani na osnovu britanskog modela istraživačkih programa. Proces upisa Mastera by Research i doktroskih studija se razlikuje od ostalih programa jer je potrebno da za početak pronađete mentora i da dogovorite predlog temu istraživanja kako bi mogli kasnije da se upišete na studije.

Ove studije obično traju tri godine.

Akademska godina

Kako većina studenata istraživačkih programa nema predavanja, za ove programe ne postoji formalan početak semestra. Početni datum studija se dogovara sa mentorom.

Školarine

Školarine za međunarodne studente se kreću od 20,000AUD do 37,000AUD. Školarine se plaćaju semestralno. Imajte u vidu da australijski univerziteti najviše stipendija daju za istraživačke programe. Postoje pune i parcijalne stipendije koje se razlikuju od univerziteta do univerziteta. Najbolje je da se detaljnije informišete na sajtovima univerziteta o stipendijama koje dodeljuju.

Temporary Graduate viza nakon studiranja

Ukoliko imate završene Master by Research nakon ovih studija možete da aplicirate za Temporary Graduate vizu pod post-study visa strimom i da dobijete mogućnost da radite puno radno vreme na period od tri godine i time da steknete australijsko radno iskustvo nakon studiranja. Za završene doktorske studije ovu vizu dobijate na period od četiri godine.

Potrebna Vam je pomoć?

Kontaktirajte nas za sva pitanja ili informacije o opcijama studiranja u Australiji.