Osnovne studije u Australiji

Osnovne studije u Australiji

Australija je izgradila snažnu reputaciju za izvrsnost i kvalitet u svojim programima visokog obrazovanja. Svake godine sve veći broj stranih studenata želi da upiše osnovne studije u Australiji.

Osnovne studije nude univerziteti, privatni koledži i neki TAFE instituti. Neke oblasti studiranja kao što su medicina, veterinarska nauka, pravo i arhitektura nude se isključivo na univerzitetima.

Osnovne studije u Australiji obično traju od tri do četiri godine. Većina oblasti studiranja koje zahtevaju bilo kakvu vrstu istraživanja su ona koja obično traju četiri godine.

Akademska godina

Akademska godina počinje u martu i u julu. Takođe neki univerziteti nude početak studija u novembru, ali ponuda programa je mala.

Školarine

Školarine za osnovne studije se kreću od 17,000AUD do 32,000AUD na godišnjem nivou. Školarine se plaćaju semestralno.

Uslovi za upis

Za upis osnovnih studija u Australiji potrebno je da imate završenu srednju školu i položen neki od međunarodno priznatih testova (IELTS, TOEFL, CAE..). Za ovaj nivo studija generalno se traži prosečna ocena 6 na IELTS testu i nijedan pojedinačan deo da ne bude ispod 5.5. Ipak koja ocena vam je potrebna zavisi u velikoj meri od oblasti studiranja pa tako kod osnovnih studija iz oblasti medicine, psihologije, obrazovanja itd. je potrebna i veća ocena.

Imajte u vidu da australijske institucije nemaju prijemni ispit za upis osnovnih studija. Naše diplome za nastavak studiranja su priznate i nije potrebna njihova nostrifikacija da bi nastavili sa studijama.

Temporary Graduate viza nakon studiranja

Nakon završetka osnovnih studija možete da aplicirate za Temporary Graduate vizu pod post-study visa strimom i da dobijete mogućnost da radite puno radno vreme na period od dve godine i time da steknete australijsko radno iskustvo nakon studiranja.

Potrebna Vam je pomoć?

Kontaktirajte nas za sva pitanja ili informacije o opcijama studiranja u Australiji.