Master studije u Australiji

Master studije u Australiji

Australijski univerziteti se široko poštuju širom sveta i privlače studente u mnogim akademskim disciplinama. Australijsko akademsko okruženje podstiče inovacije, kreativnost i nezavisnost.

Master studije se uglavnom nude na univerzitetima. Australija ima 43 univerziteta koji nude master programe iz različitih oblasti studiranja i ove studije traju od jedne do dve godine.

Bez obzira koja vas oblast studiranja zanima, na nekom od australijskih univerziteta ćete sigurno pronaći svoj idealan master program. Spektar ponude je veoma šarenolik, tako da ćete moći da se usavršavate u oblastima od prirodnih nauka i inženjerstva, do društvenih, ekonomskih i medicinskih nauka. U Australiji postoje i dualni master programi koji su kreirani tako da spajaju kvalitetno teorijsko znanje i praktično iskustvo iz dve oblasti, što povećava stepen kvalifikacija i olakšava ulazak na tržište rada.

Akademska godina

Akademska godina počinje u martu i u julu. Takođe neki univerziteti nude početak studija u novembru ali ponuda programa je manja.

Školarine

Školarine za master studije se kreću od 20,000AUD do 37,000AUD na godišnjem nivou. Školarine se plaćaju semestralno.

Uslovi za upis

Za upis master studija u Australiji potrebno je da imate završene osnovne studije i položen neki od međunarodno priznatih testova (IELTS, TOEFL, CAE..). Za ovaj nivo studija generalno se traži prosečna ocena 6.5 na IELTS testu i nijedan pojedinačan deo da ne bude ispod 6. Ipak koja ocena vam je potrebna zavisi u velikoj meri od oblasti studiranja pa tako kod master studija iz oblasti medicine, psihologije, obrazovanja potrebna je i veća ocena. Imajte u vidu da australijske institucije nemaju prijemni ispit za upis master studija. Naše diplome za nastavak studiranja su priznate i nije potrebna njihova nostrifikacija da bi nastavili sa studijama.

Temporary Graduate viza nakon studiranja

Ukoliko su vaše master studije u trajanju od dve godine, nakon ovih studija možete da aplicirate za Temporary Graduate vizu pod post-study visa strimom i da dobijete mogućnost da radite puno radno vreme na period od dve godine i time da steknete australijsko radno iskustvo nakon studiranja.

Potrebna Vam je pomoć?

Kontaktirajte nas za sva pitanja ili informacije o opcijama studiranja u Australiji.