Graduate Certificate i Diploma u Australiji

Graduate Certificate i Diploma u Australiji

Graduate Certificate i Graduate Diploma se odnose na akademski nivo nakon diplomiranja i sticanja diplome osnovnih studija a pre Master studija.

Graduate Certificate je odlična opcija ukoliko želite da nadogradite svoje postojeće stečeno znanje tokom osnovnih studija ili da unapredite znanje iz neke određene oblasti.

Na osnovu Graduate Certificate, Graduate Diploma vam nudi mogućnost da jos dodatno proširite svoje znanje i sferu istraživanja.

Ovi programi su odgovarajuće opcije za one studente koji bi želeli da svoje zvanje nakon završenih osnovnih studija dalje nadograde, a ne žele da upisuju Master programe. Ovim dobijaju priliku da prošire znanje iz određene oblasti i dobiju praktična znanja time što će pohađati program koji traje kraće od Master programa.

Graduate Certificate uglavnom traje oko 6 meseci, dok Graduate Diploma traje godinu dana. Ove programe uglavnom nude univerziteti i pojedini koledži u Australiji.

Akademska godina

Akademska godina počinje u martu i u julu. Takođe neki univerziteti nude početak studija u novembru ali ponuda programa je manja.

Školarine

Cene se u proseku kreću od 12.000AUD do nekih 16.000AUD, ali sve zavisi od samog programa i obrazovne institucije. Školarine se plaćaju semestralno.

Uslovi za upis

Osnovni uslovi za upis Graduate Certificate i Graduate diplomu jeste da imate završene osnovne studije. Kada upisujete ove programe uglavnom je potrebno da se oni nadovezuju na vašu diplomu sa osnovnih studija. Neki univerziteti i koledži omogućavaju studentima da imaju diplome osnovnih studija iz bilo koje oblasti. Za neke programe, kao recimo Project Management, je pored ovih uslova potrebno da imate i odredjeni broj godina radnog iskustva u ovoj oblasti. Ovo je odličan program za ljude koji već rade u ovim oblastima i potrebno im je da se nadograde, ali ne žele ili im nije potrebno da pohađaju Master program. Pored toga potrebno je da imate položen međunarodno priznat test engleskog jezika (IELTS, TOEFL, CAE..). U proseku institucije koje nude Graduate Certificate i Graduate Diploma programe traže minumun ocenu 6.5 i da nijedan deo nije ispod 6 na IELTS testu.

Prednosti Graduate Certificate i Graduate Diplome

  • Potrebno vam je je manje vremena kako bi završili ove programe, 6 meseci ili godinu dana i koštaju manje u odnosu na Master programe.
  • Možete da unapredite svoju karijeru, ili da započnete novu, i ovi programi omogućavaju da steknete profesionalne veštine i znanja.
  • Možete produbiti svoje praktično znanje iz oblasti za koju ste zainteresovani.
  • Možete unaprediti vaše dalje mogućnosti u karijeri i buduću zaradu.

Potrebna Vam je pomoć?

Kontaktirajte nas za sva pitanja ili informacije o opcijama studiranja u Australiji.