Kurs engleskog jezika

Kurs engleskog jezika u Australiji

Jedna od najpopularnijih opcija studiranja u Australiji jeste kurs engleskog jezika.

Ukoliko niste sigurni u svoje znanje engleskog jezika i ne želite odmah da upišete dalje strukovne, osnovne ili postdiplomske studije, ili niste dobili potrebnu ocenu na IELTS testu, kurs engleskog jezika je idealna opcija za Vas.

Takođe, pohađanjem kursa engleskog jezika imate više vremena da se prilagodite na novu sredinu i malo još razmislite o budućoj karijeri.

Glavna prednost kursa engleskog jezika jeste ta što je to jedini studijski program za koji Vam nije potreban IELTS test. Samim tim je upis dosta olakšan za budućeg studenta.

Kurs engleskog jezika je jedna od najfleksibilnijih opcija studiranja u Australiji, jer sa kursom možete početi bilo kog ponedeljka u mesecu. Sa studentskom vizom možete pohađati kurs u trajanju od 3 do 12 meseci. Odluka je na studentu, na koji vremenski period bi želeo da upiše kurs, shodno njegovim željama i potrebama. Takođe zanimljivo je to što i sa turističkom vizom možete da pohađate kurs engleskog jezika na period do tri meseci, tj. na period na koji vam je odobrena turistička viza.

Pohađanjem kursa u Australiji, koja je zemlja engleskog govornog područja, znači da biste imali priliku, ne samo da usavršite svoje znanje engleskog jezika u školi, već u svakodnevnom životu, upoznavajući nove ljude iz različitih država sveta. Na ovaj način biste mogli da testirate svoje znanje, ne samo u učionici već i tokom različitih dnevnih situacija kroz koje biste prolazili tokom svog studiranja u Australiji.

Jedno je sigurno, pohadjanjem kursa engleskog jezika u Australiji, biste doživeli jedno nezaboravno internacionalno iskustvo.

Opcije studiranja engleskog jezika u Australiji

Postoje različite vrste kurseva engleskog jezika. Ovo su neke od najpopularnijih opcija koje su studentima na raspolaganju:

  • General English - Ovaj kurs je pre svega namenjen polaznicima sa osnovnim nivoom engleskog jezika. Ukoliko Vam je cilj da unapredite svoje znanje engleskog jezika za svakodnevnu upotrebu putovanja, poslovne svrhe ili kako biste dobili osnovni nivo znanja koji ćete dalje moći da nadograđujete, ovaj vid kursa je najbolja opcija za Vas.
  • English for Academic Purposes - Kurs engleskog jezika za akademske svrhe, je pravi izbor ako je vaša želja da dalje nastavite svoje školovanja ne nekom od univerziteta ili koledža u Australiji. Ovde ćete dobiti potrebno znanje kako biste mogli bez poteškoća da pratite i učestvujete u nastavi.
  • IELTS Preparation - Ukoliko planirate da polažete ILETS test zbog daljih studija ili usavršavanja ali vam je prethodno potrebna priprema, ovaj kurs je najbolja opcija za vas. Takodje pored pripreme za ILETS test postoje kursevi za pripremu i drugih vrsta međunarodno priznatih testova engleskog jezika kao što su CAE, CPE.

Takođe, moguće je kombinovati više različitih kurseva engleskog jezika, sve prema vasim željama I potrebama. Cene kursa se krecu od 350 do 400AUD na nedeljnom nivou. Preko agencije Future Option dobijete promotivne i niže cene kursa engleskog u odnosu na regularnih. Po završetku kursa studneti mogu iz Australije da produže svoju studentsku vizu i nastave svoje dalje školovanje.