Studiranje turizma i hotelijerstva u Australiji

Studiranje turizma i hotelijerstva u Australiji

Studiranjem turizma i hotelijerstva proučavate norme, principe i vrednosti za razvoj poslovne strategije u industriji koja se bavi obezbeđivanjem kvalitetne hrane, smeštaja i aktivnosti za turiste. Ova oblast je za studente koji uživaju u putovanju i žele da imaju dinamičnu karijeru koja uključuje mnogo interakcije sa ljudima.

Diplomci australijskih obrazovnih ustanova u ovoj oblasti su među najpoželjnijim i najtraženijim u industriji. Možda je razlog, pored australijskog visokog standarda u obrazovanju, i to što se veliki deo BDP-a Australije stvara upravo u turizmu i što je ovo jedna od najrazvijenih grana industrije u Australiji. Studenti koji dobiju ovu diplomu imaju mnogo mogućnosti, posebno ako imate u vidu da je ovo industrija koja je zabeležila veliki rast prethodnih godina.

Stručni programi (VET studije)

Stručni programi nude praktična znanja koja vas pripremaju za konkretan posao. Mnogi profesionalci u ovoj oblasti su započeli svoje karijere putem VET programa. Dok visoke studije uglavnom pripremaju diplomce za menadžerske uloge, stručni programi pružaju studentima praktična znanja za operativne poslove, ali nekada i za menadžerske (u zavisnosti od nivoa kvalifikacija za koji se opredelite). Kvalifikacije koje možete dobiti su Sertifikat, Diploma ili Advanced Diploma.

Koledži nude različite kurseve iz ove oblasti, pa možete pronaći šta najviše odgovara vašem polju interesovanja. Neki od kurseva u ponudi su Hospitality, Travel and Tourism, Hotel and Resort Management, Catering, Food and Drink Production, Commercial Cookery, Patisserie.

Uslovi za upis su završena srednja škola i položen IELTS test sa ocenom 5.5. Trajanje programa i školarine zavise od koledža i nivoa kvalifikacija koji želite da postignete. Tako se trajanje studijskog programa kreće od 6 meseci do 3 godine, a školarine od 5.000 AUD godišnje.

Osnovne studije

Nakon izbora univerziteta, potrebno je da izaberete kurs koji želite da upišete, a neki od mogućih opcija su Tourism Retail Management, Tourism Policy Development, Hotel and Resort Management, Tourism Destination Planning and Marketing.

Osnovne studije možete upisati i posle završenih VET studija. Deo ispita sa stručnih programa se priznaje, pa možete dobiti Bachelor diplomu za kraći vremenski period i niže troškove studiranja.

Uslovi za upis su završena srednja škola i položen IELTS test sa ocenom 6. Trajanje studija je od 3 do 4 godine, a školarina se kreće od 19.000 AUD godišnje.

Master studije

Master programi koje možete upisati na australijskim univerzitetima iz oblasti turizma su mnogobrojni, a najpopularnij su Ecotourism, International Hospitality Management, International Tourism and Hotel Management, Tourism and Event Management i Sustainable Tourism Management.

Uslovi su završene osnovne studije i položen IELTS test sa prosečnom ocenom 6.5. Master studije traju uglavnom 2 godine, a cena se kreće od 23.000AUD godišnje.

Doktorske studije

Kandidati koji žele da upišu doktorske studije u oblasti turizma i hotelijerstva moraju razviti jedinstven pristup i inovativan način razmišljanja. Nezavisno istraživanje zahteva marljivo i temeljito istraživanje teme, sa ciljem formulisanja novih i originalnih ideja, nalaza i teorija.

Najpopularniji doktorski program iz oblasti turizma je Doctor of Philosophy (Tourism).

Procedura za doktorske studije je da najpre pronađete stručnog mentora koji će pratiti Vaš rad. To je doktor nauka sa iskustvom u oblasti koju izučavate. Kada mu pošaljete svoje ideje za istraživanje i on pokaže interesovanje, kreće zvanična procedura apliciranja na samom fakultetu.

Neke od tema koje možete istraživati u ovoj oblasti jesu: Hotel Management, Consumer Behaviour, Organisational Behaviour, Social and Cultural Impact of Tourism, Sustainable and Responsible Tourism i mnogi drugi.

Uslovi za upis doktorskih studija su završene master studije i položen IELTS test sa ocenom 7. Ove studije traju od 3 do 4 godine, a školarine se kreću od 25.000AUD na godišnjem nivou.

Kurs engleskog jezika

Ukoliko ne dobijete potrebnu ocenu na IELTS testu, bez obzira koji studijski program ili stepen obrazovanja želite da upišete, možete da odaberete paket, jer vam obrazovne institucije nude mogućnost da upišete kurs engleskog jezika pre glavnog programa kako bi nadoknadili IELTS test.

Broj nedelja kursa engleskog jezika zavisi od ocene od ocene na IELTS testu i koliko vam nedostaje do tražene ocene za upis, i obično za svaku polovinu boda koja vam nedostaje, obrazovna institucija daje 10 nedelja kursa engleskog jezika.

Potrebna Vam je pomoć?

Kontaktirajte nas za sva pitanja ili informacije o opcijama studiranja u Australiji.